Fri frakt från 299 kr | Snabba leveranser direkt till din brevlåda | 100% nöjd kundgaranti!

Odla med Planty filtrera Odlingstips

Vad kan jag så i december?

Mörka kalla december eller varför inte en månad att planera...

Odla Rosenskära från Frö - En inspirerande guide

Rosenskära är en av de mest älskade blommorna i trädgården, och det är inte svårt att förstå varför. Deras vackra färger och stiliga utseende förgyller trädgården och ger den en härlig atmosfär. Att odla rosenskära från frö är en utmaning som kräver lite tid och tålamod, men resultatet är väl värt det.

Odla Luktärter från Frö: Tips och Råd för Att Skapa En Vacker Trädgård Fylld med Doftande Blommor

Luktärter, även kända som blommande ärtor, är vackra höstblommor som sprider en underbar doft. Att odla luktärter från frö är ett fantastiskt sätt att skapa en vacker trädgård eller en balkong fylld med doftande blommor. I detta avsnitt kommer vi att ge dig tips och råd för att hjälpa dig att lyckas med att odla luktärter och inspirera dig med naturens underverk. Gör dig redo att utforska växternas förtrollning och upptäcka den terapeutiska effekten av växtlighet.

Solen i Trädgården: Ett Djupdyk i Solrosornas Värld

Solrosor, med sina majestätiska blommor som följer solen, är en fascination som sträcker sig genom historien. Ursprungligen från Nordamerika, har solrosen rest genom tiden och blivit en älskad växt över hela världen. Den symboliserar glädje, tillväxt och positivitet.

Odla Pumpor Hemma: En Guide till Pumpaframgång

Välkommen till vår guide om att odla pumpor hemma! Pumpor är inte bara en symbol för hösten då de ofta används som dekorationer utan också en kulinarisk mångsidig grönsak som passar bra för lagring. Pumpa är relativt enkelt att odla och de växer snabbt till sig och kan bli väldigt stora beroende på vilken sort du väljer.

Krydda vardagen med en egen Örtträdgård

Att odla kryddväxter från frö ger inte bara möjlighet till färska smakförhöjare i matlagningen, det ger dig också kontroll över din örtförsörjning. Under antiken ansågs örter vara ovärderliga. De användes för sina medicinska egenskaper, smakrika tillägg till mat och för att skapa doftande oljor.

Odla med Barn: Skapa Ett Roligt Äventyr i Trädgården

Att odla tillsammans med barn är inte bara ett sätt att introducera dem till naturen, utan också ett underbart sätt att skapa starka familjeband och inspirera en kärlek till odling. Med händerna i jorden och skratt i luften blir trädgården en spännande plats för upptäckter och lärande. Här är några tips för att komma igång med odling tillsammans med dina små och några färgglada frösorter som barnen kommer älska.

Hydroponisk odling – Effektiv och Hållbar Växtodling utan Jord

Hydroponisk odling är en banbrytande metod för att odla växter utan traditionell jord. Istället utnyttjas en näringsrik vattenlösning som är rik på essentiella mineraler och näringsämnen som växter behöver för optimal tillväxt. Det är ett perfekt sätt att odla inomhus oavsett tid på året, det som behövs är vatten, näring och ljus.

Lyckas med Chiliodlingen - Våra hetaste Tips

Att välja rätt chilisort är avgörande för att lyckas med din odling och få de smaker och hetta du föredrar. Här har vi samlat våra hetaste tips och tricks för att du ska lyckas med din chiliodling.

Odla Tomater från Frö – Steg-för-Steg

Här har vi samlat enkla och smidiga tips för att du ska lyckas med din tomatodling. Från saftiga körsbärstomater till köttiga bifftomater - vi har fröerna för din smak och odlingsplats. Tomater är inte bara läckra, de är fulla av antioxidanter och vitaminer. Skapa din egen tomatträdgård och njut av färska tomater till salater, såser och mycket mer. Tomater går lika bra att odla i växthus som i trädgården, på balkongen och till och med i hydroponisk odling.

Hur odlar jag Gurka?

Gurka är en mångsidig grönsak som är enkel att odla och ger fantastiska skördar. Här är våra bästa tips för framgångsrik gurkodling, oavsett om du odlar i växthus, krukor eller på friland. Gurkor tycker om värme och trivs bäst på en skyddad plats.

Lyckas med Vintersådden

Visst är det fantastiskt att kunna sprida ut frösådderna över en större del året och inte minst på sen höst, vintern eller tidig vår när en stor del av trädgården är i vila. Men vad är vintersådd, eller kallsådd som det även kallas, och hur lyckas man på bästa sätt? Och vilka fröer är lämpliga att vinterså?

Om

Vill du lära dig mer om växter, odling och trädgård har du kommit rätt. Här samlar vi tips och tricks för att göra din odling enklare och roligare.