Här har vi samlat vårt utvalda sortiment av bladgrönsaker fyllda med vitaminer, proteiner, antioxidanter och krispiga smaker. Bladgrönsakerna är ofta snabbodlade, passar bra i det nordiska klimatet och kan sås i omgångar över stora delar av säsongen. Vilka sorter planerar du för i år?
Slätbladig och klassisk italiensk persiljesort. De doftande, mörkgröna bladen skördas efter ca 70–75 dagar. För tidigt skörd sås Persiljan på hösten för skörd tidigt efterföljande vår. Odling från frö: Försås inomhus...
En kulturarvssort från 1870-talet av utmärkt kvalitet. Denna Romansallat ger långsträckta huvuden med små, krispiga och saftiga blad. Benämns även som Cossallat eller Bindsallat (för att den "binder" sig själv). Utvecklingstiden är...
Öven kallat Sandsenap. En populär bladgrönsak med fina, flikaktiga blad i täta rosetter. De färska och väldoftande bladen har en pepprig och lite nötig smak som gör sig utmärkt i bland annat...
Tidig sort. Bladen är ljusgröna med vågiga kanter. Växer ut igen efter att den har plockats. Kan sås över stora delar av säsongen och odlas för vår, sommar, höstskörd. Odling från...
En Romansallat som ger lite mindre huvuden. Bladen är krispiga och saftiga. Benämns även som Cossallat eller Bindsallat (för att den "binder" sig själv). Utvecklingstid 50-60 dgr. Odling från frö: Försås inomhus eller i drivbänk ca...
En medeltidig sort av bladsallat. Utvecklingstid 50–60 dagar. Bladen är krispiga och vågiga med en dekorativ grön/brun/mörkröd färgton. Odling från frö: Sås direkt på friland när jorden reder sig. Kan sås i omgångar...
En tidig huvudsallat som bildar ljust gröna och fasta huvuden. Bladen är jämna och spröda. Kan skördas som blad eller hela huvuden. Utvecklingstid ca 65 dgr. Odling från frö: Försås i såjord inomhus februari-mars...
Benämns även som Land Kelp, Ceylonspenat eller Malabarspenat. Spännande, vacker och dekorativ bladgrönsak med röda stjälkar och mörkt gröna blad som påminner om spenat. Växtsättet är klättrande (kan även användas som inomhusväxt kring t.ex...
En mycket smakrik sort som kan odlas i bäddar, krukor eller på fönsterbrädan från vår till höst. Bladen är tjocka, krusiga och mörkgröna. Kan konsumeras färsk men är även lämplig för frysning,...
En storsäljare och en av dem absolut vackraste mangoldsorterna. Stjälkarna har ett brett och varierat färgspektra från vitt, orange, gult till purpurfärg i mjuka pastelltoner som pryder dem flesta rabatter. Förutom den tilltalande estetiken...
Klassisk isbergssallat med stora och kraftiga huvuden. Bladen är krispiga och välsmakande. Särskilt lämplig för färska sallader eller smörgåsar. Odlas utomhus för sommar- och höstskörd. Väl anpassad för det nordiska klimatet. Utvecklingstid 70–90 dagar. Odling från frö: Sås...
En lättodlad och mycket snabbväxande kryddväxt. Denna krasse ger små, väldoftande och kryddiga blad som bland annat kan strös på smörgåsar och användas vid smaksättning av fisk, keso, äggrätter och mycket annat!...
Nedsatt pris pga. sista försäljningsdatum: 2024-07, efter det kan grobarheten minska. Plocksallat 'Australische Gele' är en medeltidig sort av snabbväxande bladsallat. Utvecklingstid 50–60 dagar. Sallatsbladen är krispiga, vågiga och växer igen...
Ettårig, örtartad, lättodlad och mycket snabbväxande, blir ca 5-10 cm höga. Små, väldoftande och kryddiga blad används med fördel i matlagning. Bladen innehåller jod, kalcium, järnsalter, karoten och är mycket rik...
En lättodlad, färgrik och mycket snabbväxande mikrosallatsblandning. Dessa mikroblad ger en läcker färgmix av små, väldoftande och kryddiga blad som likt krasse bland annat kan strös på smörgåsar och användas vid smaksättning av fisk,...