Rea på alla Fröer - Köp 3 betala för 2!
Fri frakt från 299 kr | Snabba leveranser direkt till din brevlåda | 100% nöjd kundgaranti!

Solen i Trädgården: Ett Djupdyk i Solrosornas Värld

av Planty på October 03, 2023

Solrosor, med sina majestätiska blommor som följer solen, är en fascination som sträcker sig genom historien. Ursprungligen från Nordamerika, har solrosen rest genom tiden och blivit en älskad växt över hela världen. Den symboliserar glädje, tillväxt och positivitet.

Idag finns det många sorter av solrosor, var och en med sina egna unika egenskaper. Från de storslagna jättesolrosorna till de mångfärgade teddysolrosorna, erbjuder dessa vackra blommor en mångfald som passar alla trädgårdar. Du hittar våra noga utvalda solrosfröer här.

Att odla solrosor är inte bara enkelt utan också givande. De trivs bäst i soliga områden med väldränerad jord. Med rätt skötsel, vatten och kärlek, kommer din trädgård att blomstra med dessa majestätiska blommor.

Dessutom är solrosans frön en verklig skatt. De kan rostas och användas i sallader, bakverk, eller helt enkelt ätas som en hälsosnack. Oljan från solrosfrön används också i matlagning och som en ingrediens i många kosmetiska produkter.

Utforska skönheten i solrosornas värld och låt din trädgård lysa upp med dessa fantastiska blommor. Fånga solens strålar och skapa en trädgård som inspirerar och glädjer.

Nedan följer några enkla steg för att lyckas med din odling av solrosor.

  1. Välj Rätt Plats: Solrosor älskar sol. Så se till att välja en plats i trädgården där de får minst 6-8 timmars direkt solljus varje dag.

  2. Förbered Jordmånen: Solrosor trivs i väldränerad, näringsrik jord. Förbättra jorden med kompost eller annat organiskt material för att ge solrosorna en god start.

  3. Så Fröna i Rätt Tid: Beroende på klimatet, bör du planera att så solrosfröna på våren när risken för frost har minskat. Fröna kan fördriva inomhus och planteras ut när risken för frost har passerat.

  4. Plantera Fröna: Så fröna 2-3 cm ner i jorden och täck dem försiktigt med jord. Lämna tillräckligt med utrymme mellan fröna, eftersom solrosor blir ganska stora.

  5. Vatten och Skötsel: Håll jorden fuktig tills fröna gror. När plantorna är etablerade, vattna regelbundet men undvik att övervattna. Gödsla vid behov med en balanserad gödsel.

  6. Ge Stöd åt Växterna: Solrosor blir ganska höga och kan behöva stöd för att inte välta. Använd trädgårdsstöd eller ställningar för att säkra dem.

  7. Skörda Fröna: När blommorna vissnar och fröna börjar mogna, skördar du dem genom att klippa blomhuvudet. Låt dem torka på en torr plats och ta sedan ut fröna.

Hoppas att du inspirerats och vill smycka din trädgård eller balkong med några vackra solrosor. Våra fantastiska fröer till solrosor hittar du här.

SKRIV KOMMENTAR

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras