Rea på alla Fröer - Köp 3 betala för 2!
Fri frakt från 299 kr | Snabba leveranser direkt till din brevlåda | 100% nöjd kundgaranti!

Hur odlar jag Gurka?

av Planty på September 24, 2023

Gurka är en mångsidig grönsak som är enkel att odla och ger fantastiska skördar. Här är våra bästa tips för framgångsrik gurkodling, oavsett om du odlar i växthus, krukor eller på friland. Gurkor tycker om värme och trivs bäst på en skyddad plats.


Förodla Gurkor för Optimal Tillväxt

Förodling är nyckeln till en snabb och hälsosam tillväxt. Så gurkfröna 1 cm djupt i en kruka fylld med såjord. Håll jorden fuktig och placera dem i en varm miljö med 22-24 grader för optimal grobarhet. Växtbelysning hjälper till att främja tillväxten.


Utplantering och Skötsel

När gurkplantorna har utvecklat fyra blad, plantera dem i större krukor med näringsrik jord. Stöd plantorna med bambupinnar för att undvika skador på stjälkarna. Gurkor älskar värme och vatten, så se till att hålla jorden fuktig utan att övervattna. Regelbunden vattning och näring med kväve är avgörande för en god skörd.

Förebygg Skadedjur och Sjukdomar

Håll ett öga på eventuella skadedjur och sjukdomar som kan påverka dina gurkor. Använd biologiska bekämpningsmedel för att minska angrepp. En välmående och luftig odling minskar risken för problem.

Optimal Skörd och Användning

Skörda dina gurkor kontinuerligt när de når önskad storlek. Gurkor är mångsidiga och kan med fördel användas färska i sallader, inläggningar eller i en uppfriskande dryck. Förvara gurkorna i rumstemperatur för bästa smak.


Upptäck Vårt Gurkfrösortiment

Odla dina egna gurkor med våra kvalitetsfröer och skapa en frodig trädgård fylld med hälsosamma grönsaker. Du hittar vårt breda sortiment av gurkor här. Vi är här för att göra din odling enklare och mer givande. Välkommen till en framgångsrik gurkodling!

SKRIV KOMMENTAR

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras