Rädisa tillhör familjen korsblommiga växter där dem flikiga bladen är sammansatta i en rosett. Rädisan har odlats som kulturväxt i såväl Kina som Japan och anlände till norra Europa på 1500-talet. I Sverige har rädisan odlats och konsumerats som grönsak sedan 1600-talet.
Rädisan är en snabbodlad och nyttig grönsak som innehåller näringsämnen som natrium, vitamin C och kostfiber.
En tidig snabbväxande sort. Rötterna är långa, stora, vita och har en mild smak. Lämplig för färsk användning och lång förvaring. Växer bäst i välbearbetad, hummusrik lerjord. Rötter kan bli deformerade...
Tidig sort med vacker avlång form och purpurlila färg. Skördeklar efter ca 30–35 dagar efter fröna har grott. Optimal odlingstemperatur är 15–20 °C. För höstskörd sås rädisorna under andra hälften av augusti....
En rund, ljusröd och större rädisa som kan skördas redan efter 28–30 dagar. Tål kallare temperaturer och därför utmärkt för såväl tidiga som sena planteringar och skördar. Kan konsumeras direkt från skörd med håller...
En medeltidig och unik vinterrädisa. Skörden växer inom 68–75 dagar efter fröns groning. Rötterna är svarta, runda och väger ca 250–400 g. Köttet är vitt, saftigt, och har en kryddig smak. Lämplig...
En tidig högavkastande cylinderformad sort. Växer upp inom 28–34 dagar efter fröns groning. Rötter är läckra och tenderar inte att växa över. Odlas utomhus och om möjligt under tak. För...
En rund ovanlig sort med förhållandevis stora och ljust gula rötter. Köttet är saftigt och har en kryddig smak. Medeltidig sort, skördeklar efter ca 35 dagar. Användbar som garnering, skivad i sallader,...
Tidig sort som kan skördas efter 25–30 dagar. Rädisorna är klarröda med vitt, frasigt fruktkött. Odling från frö: Sås direkt på friland när jorden reder sig. Jorden hålls fuktig under...
Rädisa 'National 2' är en medeltidig sort som kan skördas efter 28–30 dagar. Rädisorna är stora, runda och röda med vit spets. Rädisor växer bäst i välbearbetad, hummusrik lerjord. Rötter...
Tidig, bördig sort. Växer färdigt efter grodd på 22–25 dagar. Rotfrukterna är harmoniskt formade, klarröda till färgen, medelstora och milda i smaken. Passar för odling i växthus och på friland....
Delikat rädisa som ger symmetriskt runda, klarröda rädisor. Lättodlad och tidig sort. Passar bra att odla mellan andra grödor såsom kål och gurka. KRAV-märkt. Växer bäst i välbearbetad, hummusrik lerjord. Rötter kan bli deformerade...
Tidig, bördig sort. Rädisorna är avlånga och röda med en vit spets. Växer upp på 27 dagar efter grodd. Goda, förväxer ej under lång tid. För höstskörd sås rädisorna under andra...
Kulturarv från 1896 och en en tidig populär sort. Rädisorna är klarröda med vitt kött, milt pepprig smak och framträdande krispighet. Utvecklingstiden är 22–28 dagar. Kan odlas på friland och i...
Rund rädisa med mild smak med vitt krispigt fruktkött. Tidig sort. Utvecklingsperiod 28–30 dagar. Växer bäst i välbearbetad, hummusrik lerjord. Rötter kan bli deformerade och får sämre smak om de odlas i...
Mycket tidig sort. Skördas 18-20 dagar efter sådd. Kan odlas på friland och i växthus. Växer bäst i näringsrik sandjord. Odling från frö: Sås direkt på friland när jorden reder...
Tidig sort som är skördeklar inom 40–45 dagar. De djupröda rötterna är konformade, 12–15 cm långa och har en saftigt och mild smak. Fruktköttet är vitt. Lämplig för odling även...