Kryddor och örter är perfekta att odla från frö. Här har vi samlat noga utvalda fröer till kryddväxter för att smaksätta och färgsätta din vardag. I utgrävningar har man hittat spår av användning av kryddor så tidigt som 4 000 år f.kr. i Europa. De flesta kryddor passar ypperligt för att torka eller frysa in och spara för att använda även utanför säsong.
Populär ört, en av världens mest använda, med exceptionell smak och arom. Färska blad och torkade frön används som krydda, särskilt till kött och fisk i det orientaliska köket. Går...
Kompakt basilika med ljusgröna blad, behaglig doft och kryddig smak. Thaibasilikan blir ca 25-30 cm hög och passar bra att odla i krukor. Passar bra att kombinera tillsammans med tomatodlingen. KRAV-märkt. Odling från...
Vacker och välanvänd kryddväxt. Lökarna, blasten och fröna används till olika sorters matlagning; bland annat fiskrätter, likör och brödbak. Växten har en behaglig doft som påminner om anis och dill och...
Flerårig kulinarisk prydnadsväxt med anor från södra Europa, även kallad "själen i Provence". Vackert lilablå färg och silvergrå blad som lyser upp rabatten och även gör sig bra som häck och...
Ekologisk flerårig ört med vackert silvergrönt, väldoftande och aromatiskt bladverk. Passar som lägre solitärbuske och tillsammans med andra kryddväxter eller som kant -och rabattväxt. Som krydda används salvia ofta i kombination med andra...
Basilikan tillhör en av medelhavskökets mest populära kryddor och Basilika Italiano Classico är precis som namnet antyder en klassisk italiensk sort med stora blad. Bladen kan användas färska direkt från plantan...
En medeltidig, högavkastande sort. Blad, blommor och stjälkar kan användas färska eller torkade. Lättodlad, kravlös. Klarar halvskugga. För att ha dill hela sommaren kan den sås ungefär var tionde dag fram...
En medeltidig, högavkastande sort. Lättodlad, kravlös och klarar halvskugga. Bladen är mörkgröna och kronorna formar sig sent. Kan odlas bland andra grönsaker, såsom morötter, sallad, rädisor och potatis. Odling från...
En lättodlad och mycket snabbväxande kryddväxt. Denna krasse ger små, väldoftande och kryddiga blad som bland annat kan strös på smörgåsar och användas vid smaksättning av fisk, keso, äggrätter och mycket annat!...
Kryddig, medicinsk, nektaririk, prydnadsväxt. Torkade löv och stjälkar används till mat. Grön eller torkad ört används för att krydda kött, keso och grönsaksrätter. Trivs bäst i soliga och varma lägen, skyddade från...
Utförsäljning pga kort sista försäljningsdatum, 2024-07. Vi kan inte garantera fröernas grobarhet efter detta datum men de håller ofta lång tid därefter, särskilt vid förvaring på en mörk, torr och...
Flerårig medicinsk, nektaririk och aromatisk ört. Färska och torkade blad används till sallader, kötträtter, såsarom etc. En mycket populär krydda i det italienska köket, där oregano används till bl.a. pizza och spagetti....
En vackert och klassiskt prydnads -och medicinalväxt med vita korgblommor och gul mittcirkel. Torkade blommor har traditionellt använts till bland annat te med magstärkande och lugnande effekt, ingår ofta i örtteer...
Basilika Dark Opal är en ettårig aromatisk, krydd-, medicinal- och biväxt. Vacker djupröd färg som ger såväl smak som karaktär till matlagningen. Basilikan kan toppas för ett buskigare växtsätt. Basilika odlas i...
En mycket smakrik sort som kan odlas i bäddar, krukor eller på fönsterbrädan från vår till höst. Bladen är tjocka, krusiga och mörkgröna. Kan konsumeras färsk men är även lämplig för frysning,...