Stort utbud av sallatssorter utmärkta att odla i trädgårdslandet, på balkongen eller inomhus året om i hydroponisk odling. Förgyll vardagen genom att kombinera i goda sallader.
En kulturarvssort från 1870-talet av utmärkt kvalitet. Denna Romansallat ger långsträckta huvuden med små, krispiga och saftiga blad. Benämns även som Cossallat eller Bindsallat (för att den "binder" sig själv). Utvecklingstiden är...
Öven kallat Sandsenap. En populär bladgrönsak med fina, flikaktiga blad i täta rosetter. De färska och väldoftande bladen har en pepprig och lite nötig smak som gör sig utmärkt i bland annat...
Tidig sort. Bladen är ljusgröna med vågiga kanter. Växer ut igen efter att den har plockats. Kan sås över stora delar av säsongen och odlas för vår, sommar, höstskörd. Odling från...
En Romansallat som ger lite mindre huvuden. Bladen är krispiga och saftiga. Benämns även som Cossallat eller Bindsallat (för att den "binder" sig själv). Utvecklingstid 50-60 dgr. Odling från frö: Försås inomhus eller i drivbänk ca...
En medeltidig sort av bladsallat. Utvecklingstid 50–60 dagar. Bladen är krispiga och vågiga med en dekorativ grön/brun/mörkröd färgton. Odling från frö: Sås direkt på friland när jorden reder sig. Kan sås i omgångar...
En tidig huvudsallat som bildar ljust gröna och fasta huvuden. Bladen är jämna och spröda. Kan skördas som blad eller hela huvuden. Utvecklingstid ca 65 dgr. Odling från frö: Försås i såjord inomhus februari-mars...
Klassisk isbergssallat med stora och kraftiga huvuden. Bladen är krispiga och välsmakande. Särskilt lämplig för färska sallader eller smörgåsar. Odlas utomhus för sommar- och höstskörd. Väl anpassad för det nordiska klimatet. Utvecklingstid 70–90 dagar. Odling från frö: Sås...
Nedsatt pris pga. sista försäljningsdatum: 2024-07, efter det kan grobarheten minska. Plocksallat 'Australische Gele' är en medeltidig sort av snabbväxande bladsallat. Utvecklingstid 50–60 dagar. Sallatsbladen är krispiga, vågiga och växer igen...
Medeltidig sort av bladsallat. Bladen är krusiga, lockiga och vackert gröna med rödaktiga inslag/kanter. Krispig och mycket god smak Sallaten växer snabbt ut igen efter den har plockats. Odling från frö: Sås...
VIntersallat, även benämnd som Vårklynne mâche, Machesallad eller Mâchesallad efter det franska namnet är en sallat fullmatad med näringsämnen och en klassisk komponent i "blandsallad" som normalt hittas i livsmedelsbutiken. Används i färska sallader, som garnering...
Plocksallat 'Bionda A Foglia Riccia' ingår i vårt ekologiska sortiment och är en tidig bladsallatssort. Gröna sallatsblad som är mycket välsmakande och växer ut igen efter att den har plockats....
Medeltidig rosesnsallat med vackert röda huvuden och vita nerver. Benämns även som Radiccio. Bladen är fasta, krispiga och mycket smakrika. Tål frost. Odling från frö: Försås inomhus eller i drivbänk ca 3-5 veckor före utplantering...
Även kallad Sandsenap. En populär bladgrönsak med fina, flikaktiga blad i täta rosetter. De färska och väldoftande bladen har en pepprig och lite nötig smak som gör sig utmärkt i bland...
En tidig sort av snabbväxande bladsallat med ursprung från Grand Rapids Michigan, USA. Utvecklingstid 35-50 dagar (ca 30 dagar för Baby Leaf). Odlas för vår, sommar -och höstskörd. Bladen är krispiga, lätt...
En medeltid romersk sallatsort. Bladen är krispiga, saftiga och blir ca 30-40 cm höga. Benämns även som Cossallat eller Bindsallat (för att den "binder" sig själv). Utvecklingstid 50-60 dgr. Odling från frö: Försås...