Utforska vårt breda frösortiment av olika sallatssorter. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren odlare, hittar du här rätt sallatsfrö för din trädgård, balkong eller hydroponiska odling. Sallat trivs i svalare klimat och kan skördas regelbundet för färska måltider. Starta din odling och njut av hälsosamma, egenodlade sallader!
En kulturarvssort från 1870-talet av utmärkt kvalitet. Denna Romansallat ger långsträckta huvuden med små, krispiga och saftiga blad. Benämns även som Cossallat eller Bindsallat (för att den "binder" sig själv). Utvecklingstiden är...
Öven kallat Sandsenap. En populär bladgrönsak med fina, flikaktiga blad i täta rosetter. De färska och väldoftande bladen har en pepprig och lite nötig smak som gör sig utmärkt i bland annat...
Klassisk isbergssallat med stora och kraftiga huvuden. Bladen är krispiga och välsmakande. Särskilt lämplig för färska sallader eller smörgåsar. Odlas utomhus för sommar- och höstskörd. Väl anpassad för det nordiska klimatet. Utvecklingstid 70–90 dagar. Odling från frö: Sås...
En Romansallat som ger lite mindre huvuden. Bladen är krispiga och saftiga. Benämns även som Cossallat eller Bindsallat (för att den "binder" sig själv). Utvecklingstid 50-60 dgr. Odling från frö: Försås inomhus eller i drivbänk ca...
Tidig sort. Bladen är ljusgröna med vågiga kanter. Växer ut igen efter att den har plockats. Kan sås över stora delar av säsongen och odlas för vår, sommar, höstskörd. Odling från...
En tidig sort av snabbväxande bladsallat med ursprung från Grand Rapids Michigan, USA. Utvecklingstid 35-50 dagar (ca 30 dagar för Baby Leaf). Odlas för vår, sommar -och höstskörd. Bladen är krispiga, lätt...
En medeltidig sort av bladsallat. Utvecklingstid 50–60 dagar. Bladen är krispiga och vågiga med en dekorativ grön/brun/mörkröd färgton. Odling från frö: Sås direkt på friland när jorden reder sig. Kan sås i omgångar...
Utförsäljning pga kort sista försäljningsdatum, 2025-07. Vi kan inte garantera fröernas grobarhet efter detta datum men de håller ofta lång tid därefter, särskilt vid förvaring på en mörk, torr och...
Plocksallat 'Australische Gele' är en medeltidig sort av snabbväxande bladsallat. Utvecklingstid 50–60 dagar. Sallatsbladen är krispiga, vågiga och växer igen efter skärning. Uppskattad för sin milda och behagliga smak. Odling från frö: Försås inomhus eller...
Medeltidig sort av bladsallat. Bladen är krusiga, lockiga och vackert gröna med rödaktiga inslag/kanter. Krispig och mycket god smak Sallaten växer snabbt ut igen efter den har plockats. Odling från frö: Sås...
VIntersallat, även benämnd som Vårklynne mâche, Machesallad eller Mâchesallad efter det franska namnet är en sallat fullmatad med näringsämnen och en klassisk komponent i "blandsallad" som normalt hittas i livsmedelsbutiken. Används i färska sallader, som garnering...
Ekbladssalladssort med motståndskraft mot sjukdomar. Odlas i öppen jord för vår, sommar och höst skörd. Stort huvud med många körsbärsröda djupflikiga blad som täcker insidan av växten. Växer bäst i lös, bördig jord....
Medeltidig rosesnsallat med vackert röda huvuden och vita nerver. Benämns även som Radiccio. Rosensallatens blad är fasta, krispiga och mycket smakrika. Tål frost. Odling från frö: Försås inomhus eller i drivbänk ca 3-5 veckor före...
Även kallad Sandsenap. En populär bladgrönsak med fina, flikaktiga blad i täta rosetter. De färska och väldoftande bladen har en pepprig och lite nötig smak som gör sig utmärkt i bland...
Pak Choi 'Arax' är en mycket snabbt växande bladgrönsak, en sort av kinesisk kål som benämns som Sellerikål. Växer fort, på 50-60 dagar. De korta gröna stammarna med rödaktiga blad har en...