Stort utbud av sallatssorter utmärkta att odla i trädgårdslandet, på balkongen eller inomhus året om i hydroponisk odling. Förgyll vardagen genom att kombinera i goda sallader.
En kulturarvssort från 1870-talet av utmärkt kvalitet. Denna Romansallat ger långsträckta huvuden med små, krispiga och saftiga blad. Benämns även som Cossallat eller Bindsallat (för att den "binder" sig själv). Utvecklingstiden är...
Medeltidig, snabbväxande bladsallatsblandning. Bladen är skarpa, vågiga, gröna och röda. Lättodlad. Odling från frö: Sås direkt på friland när jorden reder sig. Jorden hålls fuktig under grotiden. Sås med fördel i omgångar...
En Romansallat som ger lite mindre huvuden. Bladen är krispiga och saftiga. Benämns även som Cossallat eller Bindsallat (för att den "binder" sig själv). Utvecklingstid 50-60 dgr. Odling från frö: Försås i såjord inomhus...
Öven kallat Sandsenap. En populär bladgrönsak med fina, flikaktiga blad i täta rosetter. De färska och väldoftande bladen har en pepprig och lite nötig smak som gör sig utmärkt i bland annat...
En medeltidig sort av bladsallat. Utvecklingstid 50–60 dagar. Bladen är krispiga och vågiga med en dekorativ grön/brun/mörkröd färgton. Odling från frö: Sås direkt på friland när jorden reder sig. Kan sås i omgångar...
Tidig sort. Bladen är ljusgröna med vågiga kanter. Växer ut igen efter att den har plockats. Kan sås över stora delar av säsongen och odlas för vår, sommar, höstskörd. Odling från...
Kulturarv från 1850 och en av dem absolut främsta plocksallaterna. En tidig och pålitlig sort, mycket produktiv. Ger stora, upprättstående, ljusgröna och krullade blad. Utvecklas väl även under kallare perioder. Odling från frö: Sås...
Medeltidig rosesnsallat med vackert röda huvuden och vita nerver. Benämns även som Radiccio. Bladen är fasta, krispiga och mycket smakrika. Tål frost. Odling från frö: Försås i såjord inomhus feb-mar och utplanteras efter...
Tidig bladsallatsort. Gröna blad, mycket välsmakande och växer ut igen efter att den har plockats. Odling från frö: Sås direkt på friland när jorden reder sig. Kan sås i omgångar under apr-jun för...
Kulturarvssort från 1800-talet som ibland även benämns som May King. En av de allra tidigaste huvudsallaterna av "butterhead-typ" som bildar gröna och fasta huvuden. Bladen är dekorativa och spröda. Kan skördas som blad...
Klassisk isbergssallat med stora och kraftiga huvuden. Bladen är krispiga och välsmakande. Särskilt lämplig för färska sallader eller smörgåsar. Odlas utomhus för sommar- och höstskörd. Väl anpassad för det nordiska klimatet. Utvecklingstid 70–90 dagar. Odling från frö:...
Medeltidig sort av bladsallat. Bladen är krusiga, lockiga och vackert gröna med rödaktiga inslag/kanter. Krispig och mycket god smak Sallaten växer snabbt ut igen efter den har plockats. Odling från frö: Sås...
Ekbladssalladssort med motståndskraft mot sjukdomar. Odlas i öppen jord för vår, sommar och höst skörd. Stort huvud med många körsbärsröda djupflikiga blad som täcker insidan av växten. Växer bäst i lös, bördig jord....
Plocksallat 'Batavia Australische Gele' är en medeltidig sort av snabbväxande bladsallat. Utvecklingstid 50–60 dagar. Sallatsbladen är krispiga, vågiga och växer igen efter skärning. Uppskattad för sin milda och behagliga smak. Odling från frö: Sås...
En tidig sort av bladsallat. Utvecklingstid 50–60 dagar. Bladen är krispiga och vågiga/krusiga och har en dekorativt ljusgrön färg. Växer om igen efter att den har plockats. Odling från frö: Sås direkt på friland...