Rea på alla Fröer - Köp 3 betala för 2!
Fri frakt från 299 kr | Snabba leveranser direkt till din brevlåda | 100% nöjd kundgaranti!

Krydda vardagen med en egen Örtträdgård

av Planty på October 02, 2023

Att odla kryddväxter från frö ger inte bara möjlighet till färska smakförhöjare i matlagningen, det ger dig också kontroll över din örtförsörjning.

Under antiken ansågs örter vara ovärderliga. De användes för sina medicinska egenskaper, smakrika tillägg till mat och för att skapa doftande oljor. Örtodling har en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka till tusentals år sedan. Civilisationer som den egyptiska och romerska använde redan då olika örter både för matlagning och för sina hälsofrämjande egenskaper.

Med våra högkvalitativa fröer kan du odla allt från klassiska örter som basilika, rosmarin och timjan till exotiska smaksättare som koriander och citronmeliss. Tänk dig att ha färska örter till hands när du lagar mat, redo att förhöja smakerna och skapa kulinariska mästerverk. Du hittar vårt sortiment här.

Anlägg en Kryddträdgård:

När du planerar att anlägga en kryddträdgård är det bra att välja kryddor som är användbara i matlagningen och som trivs i din lokala klimatzon. Här är några kryddor som är utmärkta att ha med i din kryddträdgård:

  1. Basilika: En mångsidig ört som ger smak åt pasta, sallader och pizza. Den trivs i varmare klimat och behöver mycket solljus.

  2. Persilja: En vanlig ört som kan användas i en mängd olika rätter. Den finns i två huvudvarianter, platt och krullig. Persilja trivs i de flesta klimat och är lättskött.

  3. Oregano: Ger en stark smak och används ofta i italiensk och medelhavsmat. Den trivs i soliga lägen och väldränerad jord.

  4. Rosmarin: Stark och aromatisk ört som passar bra till grillat kött och rostade grönsaker. Den trivs i soligt läge och väldränerad jord.

  5. Timjan: Har en robust smak och används ofta i grytor, soppor och såser. Den trivs i soliga lägen och är torktålig.

  6. Dill: Ger en fräsch smak och används i sallader, såser och fiskrätter. Den trivs i soligt till halvskuggigt läge.

  7. Koriander: Används i många internationella rätter och ger en unik smak. Den trivs i svalare väder och behöver tillräckligt med vatten.

  8. Mynta: Har en sval och uppfriskande smak. Används i drycker, sallader och desserter. Den trivs i halvskugga till skugga.

  9. Kryddsalvia: Klassisk örtkrydda med stark smak som passar bra till kyckling och grönsaksrätter. Den trivs i soliga lägen och väldränerad jord.

  10. Lavendel: Populär och mångsidig ört med en karakteristisk lila blomma. Doftrik och blommor som lockar pollinatörer. Kan bl.a. användas i te, matlagning och doftkuddar.

Oavsett om du har en trädgård med plats för en större kryddträdgård, vill anlägga en mindre på din balkong eller vill fylla fönsterbrädan i din lägenhet med underbara dofter och smaker har vi fröerna för dig. Inspireras av vårt sortiment och hitta dina favoriter här.

SKRIV KOMMENTAR

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras