Fri frakt från 299 kr | Snabba leveranser direkt till din brevlåda | 100% nöjd kundgaranti!

Odla Pumpor Hemma: En Guide till Pumpaframgång

av Planty på October 03, 2023

Välkommen till vår guide om att odla pumpor hemma! Pumpor är inte bara en symbol för hösten då de ofta används som dekorationer utan också en kulinarisk mångsidig grönsak som passar bra för lagring. Att odla dem själv ger dig en nypa av självförsörjning och en skörd att se fram emot. Pumpa är relativt enkelt att odla och de växer snabbt till sig och kan bli väldigt stora beroende på vilken sort du väljer. Här är några steg för att lyckas med din egen pumpaodling:

  1. Välj Rätt Sort: Det finns olika sorters pumpor att välja mellan, som Hokkaido eller Butternut. Tänk på dina preferenser och trädgårdens förhållanden.

  2. Förbered Jord och Plats: Pumpor älskar sol och värme. Se till att plantera dem på en plats där de får minst 6-8 timmar solsken dagligen. Förbättra jorden med kompost för att säkerställa god dränering.

  3. Så Fröna: Börja med att så pumpafröna inomhus några veckor före den sista frosten. När fröna groddat och plantan är stabil, plantera ut den utomhus när risken för frost har passerat.

  4. Vatten och Näring: Pumpor kräver jämn bevattning, speciellt under blomning och fruktutveckling. Ge dem också en allmän gödsel för grönsaker under säsongen.

  5. Skötsel och Stöd: Se till att ge dina pumpor stöd när de växer. Använd kompost eller halm runt plantorna för att hålla fukt och bekämpa ogräs.

  6. Skörda Vid Rätt Tidpunkt: Pumpor skördas när de har utvecklat den rätta färgen och skalet har hårdnat. Lämna en bit av stjälken intakt för längre hållbarhet.

Att odla pumpor är både roligt och givande. Följ dessa steg och skapa din egen skörd av färska, härliga pumpor att använda i soppor, bakverk och dekorationer. Gör dig redo att njuta av smakrika, hemodlade pumpor i höst från våra pumpafrön!

Du hittar vårt breda utbud av fröer till pumpor och squash här.

SKRIV KOMMENTAR

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras