Rea på alla Fröer - Köp 3 betala för 2!
Fri frakt från 299 kr | Snabba leveranser direkt till din brevlåda | 100% nöjd kundgaranti!

Odla med Barn: Skapa Ett Roligt Äventyr i Trädgården

av Planty på September 28, 2023

Att odla tillsammans med barn är inte bara ett sätt att introducera dem till naturen, utan också ett underbart sätt att skapa starka familjeband och inspirera en kärlek till odling. Med händerna i jorden och skratt i luften blir trädgården en spännande plats för upptäckter och lärande. Här är några tips för att komma igång med odling tillsammans med dina små och några färgglada frösorter som barnen kommer älska. Vi har samlat flera olika frösorter som gör det roligt för barnen att vara med och odla här.

Tips för Att Odla Med Barn:

  1. Skapa En Speciell Plats: Dedikera ett område i trädgården där barnen kan odla. Det kan vara en liten trädgårdsplätt, en upphöjd planteringsbädd eller till och med krukor på balkongen. Ge dem en känsla av ägande över sitt eget gröna utrymme.

  2. Välj Lättskötta Växter: Börja med växter som är tåliga och lätta att odla. Detta ger barnen snabba resultat och uppmuntrar deras intresse. Växter som växer relativt snabbt, som sallad, är utmärkta val.

  3. Lär Tillsammans: Utforska tillsammans med barnen. Lär er om olika fröer, växters livscykel och hur man sköter om dem. Detta skapar en lärandeupplevelse som är både rolig och givande.

  4. Använd Färgglada och Ovanliga Fröer: Välj fröer som är färgglada och spännande för barnen. Färger som röd, blå och gul kommer att fascinera dem. Var inte rädd för att prova ovanliga eller udda växter – det är en del av charmen!

Färgglada Frösorter Att Prova:

  1. Ringblomma (Calendula officinalis): Dessa blommor kommer i färgglada nyanser av orange och gult. De är lätta att odla och kan locka till sig fjärilar till trädgården.

  2. Majs (Zea mays): Majsfrön är stora och enkla för små händer att hantera. Att se majsplantan växa från frö till majs är en spännande upplevelse för barnen.

  3. Nasturtium (Tropaeolum majus): Denna vackra blomma har ätbara blad och blommor. Fröna är stora och enkla att placera i jorden, och blommorna kommer i härliga färger som röd, gul och orange.

  4. Solros (Helianthus annuus): Solrosor är en favorit hos barn. De har stora frön som är enkla att hantera och växer snabbt till ståtliga blommor.

Odling med barn är inte bara en rolig aktivitet utan ger också möjlighet att lära sig om naturens underverk. Ta med dem ut i trädgården, låt dem smutsa ner sina händer och se dem njuta av att se sina fröer förvandlas till vackra växter. Det är en investering i deras framtid och en skatt av minnen för livet.

Genom att utforska och njuta av odling tillsammans med barnen skapar du värdefulla stunder och främjar en hållbar livsstil. Ge dem möjligheten att upptäcka skönheten i naturen och att odla sina egna ätbara godsaker.

SKRIV KOMMENTAR

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras