Fri frakt från 299 kr | Snabba leveranser direkt till din brevlåda | 100% nöjd kundgaranti!

Odla Tomater från Frö – Steg-för-Steg

av Planty på September 24, 2023

 

Odla Tomater från Frö

Här har vi samlat enkla och smidiga tips för att du ska lyckas med din tomatodling. Från saftiga körsbärstomater till köttiga bifftomater - vi har fröerna för din smak och odlingsplats. Tomater är inte bara läckra, de är fulla av antioxidanter och vitaminer. Skapa din egen tomatträdgård och njut av färska tomater till salater, såser och mycket mer. Tomater går lika bra att odla i växthus som i trädgården, på balkongen och till och med i hydroponisk odling. Sätt igång och skörda dina egna smakfulla tomater, direkt från trädgården till bordet. Följer du stegen nedan kommer du kunna njuta av goda tomater hela sommaren.

 1. Välj Kvalitetsfrön: Börja med högkvalitativa tomatfrön från en pålitlig leverantör för att säkerställa en framgångsrik odling. Du hittar vårt breda utbud av tomatfröer här.

 2. Förbered Fröna och Material: Samla små krukor, såjord, sprayflaska och märkskyltar. Förbered även fröna genom att lägga dem i blöt i ljummet vatten i ca 24 timmar före sådd.

 3. Så Fröna i Krukor: Placera de blötlagda fröna i såjorden och täck dem lätt med jord. Håll jorden fuktig genom att använda sprayflaskan och täck krukorna med plastfilm för att skapa en optimal grodningsmiljö.

 4. Skapa En Idealisk Miljö: Placera krukorna på en ljus plats, undvik direkt solljus. Optimal temperatur för groddning är mellan 21-24°C.

 5. Bevaka och Gallra: Håll jorden fuktig genom att sprayvattna och bevaka frögroning. När plantorna har två riktiga blad, gallra och behåll endast den starkaste plantan per kruka.

 6. Härdning av Plantorna: Innan utplantering, härda plantorna gradvis genom att exponera dem för utomhusförhållanden under korta perioder varje dag.

 7. Plantera Utomhus: Välj en solig, väldränerad plats för utplantering. Plantera plantorna i marken när risken för frost har minskat. Tillför gödsel och ge stöd för att främja tillväxt.

 8. Underhåll och Skörd: Fortsätt att vattna regelbundet och tillför näring enligt behov. När tomaterna är mogna, skörda dem för att njuta av färska, saftiga tomater.

Följ denna steg-för-steg guide för att odla tomater från frö och se din trädgård blomstra med hälsosamma och läckra tomater.

Du handlar enkelt dina tomatfröer hos oss för att starta din tomatodling och skapa ditt egna lilla gröna paradis hemma. Vi erbjuder ett brett utbud av olika tomatsorter för att tillgodose olika smaker och odlingssituationer. Här är några populära tomatsorter som du kan hitta hos oss:

 1. Körsbärstomater:

 2. Plommontomater:

  • San Marzano: Klassisk italiensk plommontomat, perfekt för såser.
  • Roma VF: Köttig och användbar för såser och pastejer.

 3. Bifftomater:

  • Costoluto Fiorentino: Dekorativ och klassisk italiensk kulturarvssort.
  • Brandywine: En populär gammaldags sort med fantastisk smak.

 4. Busktomater:

  • Balconi Yellow: Kompakt växt med små gula tomater, idealisk för krukor och små utrymmen.
  • Šejk: Ovala, mörkröda tomater som passar bra till hydroponisk odling.

 5. Specialsorter:

  • Gourmansun: Hjärtformade med gyllengul färg och orange ränder.
  • Yellow Pearshaped: Liten, gul och päronformad, söt smak.
  • Black Prince: Härdig kulturarvssort som härstammar från Sibirien.


Lycka till med din tomatodling!

SKRIV KOMMENTAR

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras