Morot 'Purple Sun H' är en lilafärgad, tidig, högavkastande och sjukdomsresistent hybrid. Den kan även odlas för höstskörd, då bör fröna sås under slutet av maj till början av juni. Rötterna är...
Sockerärt 'De Grace' är en senare sort som bildar fina ljusgröna baljor. Plantorna blir ca 60 cm höga. Sockerärtor kan ätas färska direkt från plantan men kan även kokas, wokas, stuvas,...
En kulturarvssort från 1870-talet av utmärkt kvalitet. Denna Romansallat ger långsträckta huvuden med små, krispiga och saftiga blad. Benämns även som Cossallat eller Bindsallat (för att den "binder" sig själv). Utvecklingstiden är...
Vackra solrosor som får nästan heltäckande röda blomblad, når en höjd på ca 150 cm. Höga solrosor odlas med fördel nära staketet eller i grupp med andra höga växter som stora och höga...
Öven kallat Sandsenap. En populär bladgrönsak med fina, flikaktiga blad i täta rosetter. De färska och väldoftande bladen har en pepprig och lite nötig smak som gör sig utmärkt i bland annat...
Slätbladig och klassisk italiensk persiljesort. De doftande, mörkgröna bladen skördas efter ca 70–75 dagar. För tidigt skörd sås Persiljan på hösten för skörd tidigt efterföljande vår. Odling från frö: Försås inomhus...
Solros 'Teddy Bear' är en fluffig och fylld solros med täta och klargula blommor. Blommorna blir ca 15 cm i diameter och når en höjd på 50-60 cm. Blommar från juli...
Tidig sort, lämpligt för färsk konsumtion och kortare lagring. Spröd, krispig och delikat smak. Skördas ca 80 dagar efter grodd av frön. Rötterna är cylinderformade och ca 15-17 cm långa. Odling från...
En klassiskt kulturarvssort med rena gula kronblad och mörka mittpunkter, perfekt för snittblommor och för plantering längs staket eller till exempel en ladugård. Solrosor är en favorit bland fåglar och...
Klassisk isbergssallat med stora och kraftiga huvuden. Bladen är krispiga och välsmakande. Särskilt lämplig för färska sallader eller smörgåsar. Odlas utomhus för sommar- och höstskörd. Väl anpassad för det nordiska klimatet. Utvecklingstid 70–90 dagar. Odling från frö: Sås...
En Romansallat som ger lite mindre huvuden. Bladen är krispiga och saftiga. Benämns även som Cossallat eller Bindsallat (för att den "binder" sig själv). Utvecklingstid 50-60 dgr. Odling från frö: Försås inomhus eller i drivbänk ca...
Tidig sort. Bladen är ljusgröna med vågiga kanter. Växer ut igen efter att den har plockats. Kan sås över stora delar av säsongen och odlas för vår, sommar, höstskörd. Odling från...
Sockerärt 'Norli' Eko är en tidig och tålig delikatess, väl anpassad för det nordiska klimatet. Plantorna blir 50–60 cm höga och har vita blommor. Sockerärta 'Norli' är en p roduktiv sort,...
En tidig sort av snabbväxande bladsallat med ursprung från Grand Rapids Michigan, USA. Utvecklingstid 35-50 dagar (ca 30 dagar för Baby Leaf). Odlas för vår, sommar -och höstskörd. Bladen är krispiga, lätt...
En mycket smakrik sort som kan odlas i bäddar, krukor eller på fönsterbrädan från vår till höst. Bladen är tjocka, krusiga och mörkgröna. Kan konsumeras färsk men är även lämplig för frysning,...