Fri frakt från 299 kr | Snabba leveranser direkt till din brevlåda | 100% nöjd kundgaranti!
Tomatens ursprung
Tomaten härstammar ursprungligen från Sydamerika och har använts som mat i mer än 3 000 år. De första tomaterna som odlades var knappt större än en böna och hade en bitter smak. Tomaten introducerades därefter i Europa i på 1500-talet av spanjorerna som koloniserade Sydamerika. I början betraktades tomaten uteslutande som en ornamental och det var först på 1700-talet som tomaten började användas som en vanlig förekommande ingrediens matlagningen. Tomatens användning spred sig till Nordamerika på 1800-talet där den blev en viktig del av amerikansk matkultur.

Idag är tomaten en viktig ingrediens i många maträtter runt om i världen och odlas i många olika delar av världen. Tomater kan användas i sallader, såser, juice och många andra maträtter och är också en viktig källa till vitaminer och mineraler. Idag är tomaten en viktig ingrediens i många maträtter runt om i världen och odlas i många olika delar av världen. Tomater kan användas i sallader, såser, juice och många andra maträtter och är också en viktig källa till vitaminer och mineraler.Idag är tomaten en viktig ingrediens i många maträtter runt om i världen och odlas i många olika delar av världen. Tomater kan användas i sallader, såser, juice och många andra maträtter och är också en viktig källa till vitaminer och mineraler.Idag är tomaten en viktig ingrediens i många maträtter runt om i världen och odlas i många olika delar av världen. Tomater kan användas i sallader, såser, juice och många andra maträtter och är också en viktig källa till vitaminer och mineraler.
Odla tomater i 5 enkla steg:

Odling av tomater från frö är en enkel och kostnadseffektiv metod för att starta din egen tomatodling.

1. Välj rätt frö: Välj ut några sorter av högkvalitativa frön från vårt sortiment.

2. Välj rätt behållare: Välj en behållare med god dränering och tillräckligt med plats för fröna att växa till plantor. Du kan använda färdiga fröbäddar eller en vanlig plastbehållare.

3. Bered jorden: Bered jorden genom att bland en kvalitativ fröblandning med vatten. Rör om blandningen tills den är jämnt fuktig.

4. Sätt fröna: Sätt fröna i jorden med ungefär 1,5 cm mellanrum och täck med jord för att täcka dem. Vattna regelbundet och håll jorden fuktig men inte blöt.

5. Transplantera: När tomatplantorna har vuxit till tillräcklig storlek, transplantera dem till en större kruka eller i din trädgårdsbädd. Ge dem stöd och vattna regelbundet för att få fruktbärande växter.
Tomat i matlagning
Tomater är en viktig ingrediens i många kök runt om i världen. De används i en mängd olika maträtter, från sallader till såser, från ketchuper och salsor till fyllningar och garnityrer. I sallader lägger tomaten till en frisk smak och färg, samtidigt som den är en viktig ingrediens i många pasta- och pizza-såser. Ketchuper och salsor som pico de gallo och salsa verde är också mycket använda och ofta gjorda med tomat som huvudingrediens. Tomater används också ofta som fyllning i en mängd rätter som omeletter, paninis och quesadillas. De kan också skivas och användas som en smakfull garnityr på en mängd smörgåsar eller som en dekoration på tacos, burgare och kötträtter. Tomater är inte bara smakfulla, utan också rika på näringsämnen såsom vitaminer och mineraler. De är en mångsidig ingrediens som har en stor inverkan på matlagningskulturen och är en viktig del av många kulinariska traditioner. Genom att använda tomat i en mängd olika sätt, kan man skapa en mängd olika smaker och stilar i sin matlagning, och på så sätt förändra och förbättra sin kosthållning.

Körsbärstomat 'Vilma'

25 kr

Tomat 'Blackball'

39 kr

Tomat 'Minimarzano'

55 kr

Tomat 'Ponderosa'

34 kr

Busktomat 'Minigold'

35 kr

Bifftomat 'Jantar'

36 kr

Busktomat 'Venus'

37 kr

Tomat 'Orkado'

39 kr

Plommontomat 'Zyska'

36 kr

Tomat 'Malinowy Rodeo'

28 kr

Tomat 'Tigerella'

37 kr

Plommontomat 'Taiko'

35 kr

Tomat 'Oxheart Orange'

34 kr

Tomat 'Radana'

35 kr

Körsbärstomat 'Figiel'

29 kr

Tomat 'Gourmansun'

69 kr

Körsbärstomat 'Ildi'

29 kr

Ampeltomat 'Gartenperle'

35 kr

Tomat 'Oxhjärta'

34 kr

Plommontomat 'Massaro'

45 kr

Sibirisk tomat 'Black Prince'

35 kr

Bifftomat 'White Beauty'

29 kr

Körsbärstomat 'Goldkrone'

28 kr

Körsbärstomat 'Gardener's Delight'

29 kr

Körsbärstomat 'Malinowy Kapturek'

34 kr

Tomat 'Yellow Pearshaped'

29 kr

Pärontomat 'Red Pear'

34 kr

Plommontomat 'Yellow River'

45 kr

Körsbärstomat 'Sweet Baby'

38 kr

Bifftomat 'Costoluto Fiorentino'

35 kr

Körsbärstomat 'Balconi Yellow'

39 kr

Tomat 'Citrina'

35 kr

Tomat 'Ace 55 Vf' Eko

36 kr

Tomat 'Matina' Eko

37 kr

Bifftomat 'Marmande' Eko

35 kr

Bifftomat 'Pantano Romanesco' Eko

38 kr

Plommontomat 'San Marzano 2' Eko

39 kr

Tomat 'Duo'

27 kr

Tomat 'Perun'

28 kr

Tomat 'Saint Pierre'

26 kr

Tomat 'Oranže'

27 kr

Bifftomat 'Marmande'

27 kr

Plommontomat 'Roma Vf'

25 kr

Tomat 'Faworyt'

26 kr

Plommontomat 'Herodes'

24 kr

Tomat 'Betalux'

25 kr

Plommontomat 'Principe Borghese'

26 kr

Körsbärstomat 'Black Cherry'

49 kr

Bifftomat 'Ananas'

47 kr

Tomat 'Spencer'

28 kr